Loimibasket 2006

otsikkoleirikuva2006

Leiriläiset 2006

Pekka Jurvanen, Vaasa

Toni Aaltonen, Forssa

Santeri Kankaanpää, Jokioinen

Acer Guevara, Loimaa

Nils Rosendahl, Vaasa

Henri Kotavuo, Forssa

Jani Seuranen, Forssa

Dmitri Doubitski, Vaasa

Ohjaajat 2006

Esa Mäki-Tulokas

Vierailijat 2006

Vesa Sormunen, Henkinen Luento

Leiripäiväkirja

Leiripäiväkirja 2006 (Esan)

Loimibasket koripalloleiri alkoi maanantaina kesäkuun 26. päivä iloisissa kesäisissä merkeissä Eerikkilän urheiluopistolla. Kun Sponsorien järjestämät paidat, lippalakit ja juomapullot oli jaettu, tämä pieni mutta sitäkin innokkaanpi porukka siirtyi ensimäisiin saliharjoituksiin. Ensimmaisten harjoitusten teemana oli uuden heittotyylin opetteleminen ja täytyy sanoa että leirin päätyttyä jokaisen heitto oli muuttunu koripalloijan heiton näköiseksi. Ensimmäisen harjoituksen jälkeen ohjelmassa oli ruoka ja majoittuminen. Koko viikon ajan Eerikkilän keittiö piti huolta että jokaisella oli riittävästi syötävää ja voin sanoa että kyllä sitä ruokaa tälle porukalle sitten upposikin. Majoittuminen tapahtui Tammela rakennuksessa jossa majoitus olosuhteet olivat mitä parhaimmat. Ainoana miinuksena voi sanoa sen että koripalloleiriläiset oli majoitettu sekaisin muiden leiriläisten kanssa. Erilaiset aikataulut aiheuttivat pieniä ongelmia suuntaa jos toiseen mutta kaikesta selvittiin kunnialla..Majoittumisen jälkeen ohjelmassa oli ensimmäinen luento ja tukiharjoitus. Luennolla puhuttiin lihashuollosta ja tukihairjoitteessa keskityttiin kehonhallinnan harjoittelemiseen ja keskivartalon tärkeiden lihasten vahvistamiseen. Illalla vuorossa oli toinen lajiharjoitus jossa aiheena oli tällä kertaa kuljettamista. Jossain välissä kerettiin poikkeamaan leirin avajaisissa ja ilta päätettiin hyvään venyttelyyn.. Ainakin yhdelle leiriläiselle jäi päivästä mieleen varmasti myös uran ensimmäinen haastattelu paikalliseen lehteen.

Toinen leiripäivä alkoi aikasella herätyksellä ja heti aamutuimaan koripallo treeneissä pidettiin kiirettä.. Ensin hieman kerrattiin kuljetusta ja sen jälkeen siirryttiin syöttöharjoituksiin..Jo leirin alkuvaiheista alkaen oli helppo huomata että jokainen nuori oli tullut leirille oppimaan ja intoa oppimiseen löytyi leirin jokaisena hetkenä..Päivällä leirille saatin mukaan vierailija, sillä Sormusen Vesa oli saapunu kertomaan nuorille kuinka tärkeää henkinen valmentautuminen koripallossa on..Jossain kuvissa saattaa näyttää että luennot ovat oleet niin puuduttavia ja tylsiä että kaikki ovat nukahtaneet, mutta tosiasiassa kyseessä on vain veskun järjestämä ”heittoharjoitus”..Tukiharjoitteena vuorossa oli nopeus ja kimmoisuus harjoitus ja kyllähän sitä molempia leiriläisiltä löytyi..Illalla jälleen saliharjoitus ja ”suuren salaisuuden” paljastuminen.. Jo ensimmäisestä illasta asti leiriläiset tiesivät että seuraavana iltana odotettavissa oli yllätys ohjelmaa. mutta ohjelma selviäisi vasta tiistai iltana..Leirillä oli tarkoitus pitää hauskaa, hankkia uusia kavereita ja nostattaa yhteishenkeä, joten iltaohjelma oli suunniteltu kaikkea tätä varten..Ensimmäiseksi leiriläiset saivat tehtäväkseen valita keskuudestaa luotettavimman leiriläisen ja tämän henkilön tehtävänä oli ohjattaa loppuporukka nuotiopaikalle..Jotta homma ei olisi liian helppo, kaikki leiriläiset sidottiin köydellä yhteen ja peitettiin viellä silmätkin varmuuden vuoksi..No mutta perille sitä päästiin eikä tämä hyvin yhteen toiminut joukko edes kaatunut kertaakaan..Nuotiopaikkalla odotti jälleen uusia tehtäviä.. Nuotio piti saada syttymään vaikka käytössä ei ollut kuin märkiä puita ja muutama tulitikku mutta joukosta löytyi sellaisia erämiehiä että makkaran paistoon tarvittavat tulet olivat valmiina hetkessä..Viellä kun metsästä oli löydetty kadonneet sinapit ja juomat niin mukava ilta nuotiolla oli valmis..Nuotiolla kerrottiin juttuja ja paisteltiin makkaroita hyttysten seuratessa kateellisina vierestä..

Keskiviikkona aamuista nälkää käytiin viellä lisäämässä pienellä aamulenkillä, mutta siitäkin selvittiin vaikka kaikilla silmät eivät auenneetkaan ennen aamupala pöytää..Aamulla harjoiteltiin salissa viellä syöttökuvioita mutta illalla vuorossa olikin jo kauan odotettu puolustus harjoitus..Leirin teemana oli ”Perse Alas” eli koripalloilijan tärkeimmän asian oppiminen ja kuvat todistavat että kyllähän ne polvet leirinloppua kohden alkoivatkin jo taipua.. Iltapäivällä otettiin mittaan lentopalloleirläisistä ja lajina oli Amerikkalainen jalkapallo..Sääntöjä oli hieman muunneltu mutta kyllä pelissä silti päästiin pelin makuun..Ja mikä tärkeintä, koripalloilijat tietysti voittivat pelin selvästi..Tukiharjoitteena päätettiin laittaa nilkat kerralla vahvoiksi joten pehmeällä alustalla pelatussa Beach Volleyssä tuli huvi jä hyöty hoidettua samalla kerralla..Päivään kuului myös tietysti uinti ja sauna, ja tulihan siinä samalla testattua kaikkien pellehyppy taidotkin..Luennolla puhuttiin syömisestä jonka päällä tietysti syötiin kunnolla ja tarkasteltiin lautasten oikeellisuutta..Ilta päättyi rentoutus harjoitukseen jonka jälkeen jokainen leiriläinen oli varmasti valmis nukkumaan..

Torstaina tarvittiin pientä ohjelman muutosta joten aamu aloitettiin pikaisella Frisbee ottelulla..Treeneissä siirryttin jo sisäpelaajan liikkeisiin ja varmistettiin että leirin pieninkin kaveri osaa laittaa isommilleen jauhot suuhun..Päivän aika kerettiin levypalloistakin taisteleemaan ja samalla opittiin monenlaisia kikkoja jolla isompia pelaajia voidaan kiusata..Koripallo on pitkien peli mutta fiksuja ei voita ketään tässäkään lajissa.. Päivällä luennoitiin viimeisen kerran ja aiheena oli harjoittelu..Illalla ohjelma vssa oli Disco mutta vain kaksi koripalloilijaa uskaltautuivat parketille tanssikuvioita näyttämään..Yleisön suuresta painostuksesta iltaa vaihtoehtoisesti vietettiin katsomalla osuuko se Esa niissä oikeissa peleissä koriin (leirillä ei koskaan) ja ennen kaikkea että onko se perse alhaalla..:)

Siinä sitä sitten taas oltiin ja viimeinen aamu edessä..Viimeiset treenit ja hieman kisailua jäljellä..Kisojen voitot taisivat mennä kaikki tasan kilpailu muuttuikin nopeasti tehokkaaksi heiton kertaamiseksi..Niinkuin kuvat viimeisistä harjoituksista osoittavat niin leirilta taskuun oli jokaiselle jääny ainakin nätti heittotyyli..Aurinko jaksoi paistaa viellä viimeisenäkin aamuna joten ainoaksi sateiseksi päiväksi jä tiistai..Onneksi Eerikkilän loistavissa oloissa mikään harjoitus ei kutenkaan jää sateellakaan tekemättä..Kaikki leiriläiset yhteen ääneen kiittävät Leirintoimistossa ahkeroineita Ingaa, Katjaa ja Samia, sekä tietysti koko Eerikkilän henkilökuntaa jotka varmistivat että leirin aikana kaikki toimii..Kiittää pitää myös hyvin toimineista ja maukkaista ruokailuista..Ensi vuonna leirillään uudestaan ja toivotaan jälleen että enemmän nuoria jaksaisi lähteä mukaan..

Ensi vuonna tavataan, Esa

Kuvat 2006

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s